گادتب: معدنکار غیربومی و اهل شهر قم، به مردگان روستای قیزیل قیشلاق تیکان تپه نیز رحم نکرد و با هدف غارت گسترده تر منطقه، از وسط قبرستان این روستا جاده سازی کرد.
یکی از اهالی روستای قیزیل قیشلاق در این باره به رسانه ها گفت: «متاسفانه علیرغم آنکه در سالهای گذشته از سوی مدیر کل سابق اداره میراث فرهنگی آذربایجان غربی بر عدم فعالیت معادن در محدوده محوطههای تاریخی روستاهای “فاققیلی، بیرینجه، قیزیل قیشلاق و قازان کندی” تیکان تپه به دلیل وجود آثار تاریخی متعدد مربوط به هزارههای اول قبل از میلاد تاکید شده و آمده است؛ فعالیت معادن حتی در حد کر گیری به آثار تاریخی صدمه وارد خواهد کرد. لذا حسب دستور مدیر کل سابق میراث فرهنگی توقف کامل هرگونه عملیات معدنی به رئیس صنعت معدن و تجارت آذربایجان غربی اعلام شده بود.
اما متاسفانه مجدداً فعالیت این معدن آغاز شده و اکنون به مرحله بهرهبرداری رسیده است فعالیت معدن به دلیل جاده سازی با بولدوزر سبب تخریب قبرستان روستا شده و با جاده سازی از وسط قبرستان عبور کرده اند و تعداد زیادی از قبور اهالی این روستا را تخریب کرده است.»
او گفت: «بارها این مسئله را با مسئولان ذیربط مطرح کردیم اما تاکنون به نتیجه نرسیده ایم و معدندار همچنان به فعالیت خود ادامه میدهد این درحالی است که مدیر کل منابع طبیعی آذربایجان غربی نیز دستور توقف فعالیت این معدن را صادر کرده اما معدندار بدون توجه به این دستور همچنان در حال گسترش محدوده فعالیت خود در روستا است و حدود ٢ هکتار محدوده خود را گسترش داده است.»
این شهروند آذربایجانی تاکید کرد: «این معدن در نزدیکی روستای قیزیل قیشلاق قرار دارد و فعالیت معدندار موجب تخریب گسترده روستا، باغات و قبرستان شده است. از سویی دیگر به دلیل فعالیت معدن چشمههای آب روستا خشک شده و ما به صورت دستی باغات خود را با دبههای چند لیتری آبرسانی میکنیم.»
او افزود: «محدوده معدن چسبیده به روستاست که این مورد منحصر به فرد است و ما در ایران چنین چیزی نداریم که معدندار بتواند در نزدیکی روستا فعالیت کند و کمتر از ۱۰۰ متر نیز با قبرستان روستا فاصله دارد و منجر به تخریب تعداد زیادی از قبور اهالی روستا شده است در حالی که در این قبرستان پدران جانبازان و شهیدان به خاک سپرده شدهاند آیا این طرز رفتار با قبر پدر شهید شایسته است؟!»
در همین ارتباط مردم روستای قیزیل قیشلاق با حضور در نماز جمعه تیکان تپه و حمل پلاکاردهای اعتراضی به تعرض معدنکاران به قبور روستای قیزیل قیشلاق اعتراض کردند. بر روی یکی از پلاکارها نوشته شده بود «مردگان ما را از معدنداران پس بگیرید». مالک این معدن فردی به نام «جعفری» و اهل شهر قم است.
معادن زره شوران و آغ دره به عنوان بزرگترین معادن طلای خاورمیانه در تیکان تپه قرار دارد و ۸۰ معدن سنگ در این شهرستان قرار دارد. مالکیت این معادن توسط مسئولان تورک ستیز ایران به فارس ها واگذار شده و با انتقال خام مواد معدنی به مرکز کشور، مالیات و سود حاصل از این معادن نیز به جیب مردم شهرهای اصفهان، کرمان، یزد و تهران منتقل می شود. این معادن عملا سودی برای اهالی تورک منطقه ندارد و مردم منطقه از کمترین امکانات ابتدایی مانند اینترنت، آب آشامیدنی و راه ارتباطی مناسب نیز محروم هستند و گرفتار تبعات زیست محیطی آن شده اند.