گادتب: فعالین حرکت ملی آذربایجان دیروز ۹ آذر ۱۴۰۳ با یوسف کاری فعال آذربایجانی که به تازگی با تودیع قرار وثیقه ۳۰۰ میلیون تومانی از زندان اردبیل آزاد شده، دیدار و گفتگو کردند.
در این دیدار یوسف کاری ضمن خوش آمدگویی به فعالین، شرحی از نحوه بازداشت و شکنجه خود توسط نیروهای امنیتی انتظامی را ارائه کرد و در ادامه این دیدار فعالین ملی آذربایجانی عباس لسانی، سیامک میرزایی، علی خیرجو، ناصر تیشه، آیدین ذاکری، عیسی عزیزی، سعید حسینی، مهدی بدلی و…در موضوعات مختلفی به سخنرانی پرداختند، سجاد جولانی فعال ملی وهنرمند آذربایجانی نیز در این دیدار به ایفای موسیقی پرداخته است.
عباس لسانی فعال حرکت ملی آذربایجان در قسمتی از سخنرانی عنوان نموده اند :
«طبیعی است که برای رهایی هر ملت از اسارت و ظلمت و تاریکی، نوری لازم است و آن نور همان دلسوزانی هستند که قلبشان برای آزادی و رهایی ملت آذربایجان در حال تپیدن هست و همانا مسئولیت خطیر و حیاتی در راه آزادی بر گردن همه آحاد ملت خصوصا جوانان آذربایجان جنوبی می باشد.
یوسف کاری نشان داد که یک فرد مبارز و ظلم ستیز در هر حال روح معترض خود را به نمایش می گذارد و به هیچ بهانه ای در مقابل بی عدالتی سکوت نمی کند.
رفتار شجاعانه یوسف کاری در آن روز نمودی از فریاد عصیان ملت آذربایجان بر علیه همه تبعیضها و مظالمی بود که طی یک قرن فقر و فلاکت اقتصادی و ملی را برای این ملت به بار آورده است….»
آقای لسانی در ادامه افزوده اند:
«مبارزینی همچون یوسف کاری و همرزمانش در عمل به ما نشان دادند که در راه آزادی ملت باید به معنای واقعی کلمه مبارزه کرد، ما مبارزین سیاسی هستیم در مرحله نفی مظالم شووینیسم حاکم در تهران، ما در مرحله عصیان بر علیه ظلم و بی عدالتی با حفظ موازین اخلاقی و رعایت وجدان و شرافت هستیم. مبارز واقعی باید با دوستان و همرزمان خود صادق بوده و با دشمنان و ستمگران سیّاس باشد..»
این مبارز سیاسی آذربایجانی در پایان علاوه نموده:
«برای هر جنبش و حرکت اجتماعی و سیاسی، سازماندهی و تشکیلات حتی از هوا برای نفس کشیدن و آب برای خوردن ضروری تر است که این مهم باید با لحاظ فضای حاکم بر جامعه و سیستم حاکمیتی موجود صورت پذیرد.
در فضای توتالیتر و استبدادی حاکم و وجود شرایط و فضای غیر دموکراتیک حرکتی که سالهاست به صورت شفاف و علنی در حال جریان است و خوشبختانه از دهه های قبل در تمامی طبقات و لایههای اجتماعی جامعه و ملت آذربایجان دارای جایگاه عمیق است.
اگر چه به دلیل حاکم بودن فضای اختناق و خفقان موفق نشده است به صورت کلاسیک، سنتی و هرمی دارای تشکیلات و سازماندهی شود اما با بهره گیری از تکنولوژی معاصر توانسته است به صورت شبکه ای به فعالیتهای خود ادامه دهد.
باید بسیار دقت کنیم که در تله سکتاریسم و فرقه گرایی نیفتیم و با تقلیل جنبش از حرکتی تودهای و ملی به محفلهای کوچک و زیر زمینی آن هوا و آب ضروی برای حرکت را به سم مهلک تبدیل نکنیم.»
ویدئو: