جمعه , می 8 2026
azfa
تازه ها

پدر آزربایجانی: اداره ثبت احوال تبریز با شیطنت، نام پسرم را به جای «آیمان»، «ایمان» ثبت کرده بود

گادتب: اداره ثبت احوال تبریز ابتدا با صدور شناسنامه برای فرزند محسن قاسمیان با اسامی تورکی «آیمان پاشا» و «آیمان» مخالفت می‌کند، سپس وقتی آقای قاسیمان با تلاش‌ فراوان مجوز صدور شناسنامه با نام «آیمان» را از تهران می‌گیرد، این اداره با شیطنت، در شناسنامه هویت کودک را به جای نام تورکی «آیمان»، نام عربی «ایمان» ثبت می‌کند.

 محسن قاسمیان پدر آیمان می‌گوید: «پسرمان مهرماه ۱۳۹۸ به دنیا آمد و من و همسرم نام تورکی «آیمان پاشا» را برای او انتخاب کردیم. آیمان به معنای ماهرو و ماه مانند است و پاشا نیز به معنای سرور و شاه می‌باشد. آیمان پاشا هم به معنای شاه ماهرو می‌باشد.

مسئولان ثبت احوال تبریز گفتند نمی‌شود دو نام بغل هم انتخاب کنید! در حالیکه برای هزاران نام ترکیبی مانند امیرحسین، محمدعلی، امیرطاها و… شناسنامه صادر کرده‌اند. در آخر هم گفتند می‌توانید «حسین پاشا» انتخاب کنید!

به دلیل کارشکنی‌های این اداره، در نهایت تصمیم گرفتیم که نام «آیمان» را به تنهایی ثبت کنیم، اما مسئولان با صدور شناسنامه برای این نام نیز مخالفت کردند. ما هم با ثبت شکایت در «سامانه انتخاب نام» و ارائه مدارک لازم، خواستار دریافت شناسنامه با همین نام شدیم. پس از مدتی، «کمیته انتخاب نام» در تهران مجوز صدور شناسنامه با نام آیمان را برای ما صادر کرد.

ما هم با این مجوز برای دریافت شناسنامه به اداره ثبت احوال تبریز مراجعه کردیم، در کمال ناباوری، مسئولان این اداره با شیطنت، نام پسرمان را در شناسنامه صادره به جای نام تورکی «آیمان»، نام عربی «ایمان» ثبت کرده بودند. که در نهایت ما از دست این اداره شکایت کردیم و مجبور شدند شناسنامه دیگری برای پسرمان با نام آیمان صادر کنند.»

پیشتر گفتیم، پس از اینکه والدین با تحمل مشقات فراوان موفق می‌شوند سازمان ثبت احوال را ملزم به صدور شناسنامه با نام تورکی دلخواهشان ‌کنند، در مرحله بعد مسئولان ادارات، تمام تلاش خود را بکار می‌بندند تا اسامی تورکی را در شناسنامه با املای غلط و به فرم تحریف شده درج کنند. در این صورت نه خوانش و معنی اسم درست از آب در می‌آید و نه دیگر می‌توان اسامی را تورکی خواند.

دوباره امتحان کنید

خودداری عباس لسانی و یوسف کاری از حضور در بازپرسی همزمان با جلوگیری امنیتی از آزادی یوسف کاری

گادتب: عباس لسانی و یوسف کاری، فعالان ملی آذربایجانی، از حضور در جلسات بازپرسی خودداری …

ترامپ: کسانیکه حمله کردند ظرف دو دقیقه نابود شدند

گادتب: ترامپ در گفت‌وگو با خبرنگاران در واشینگتن، با اشاره به درگیری جدید آمریکا و …