گادتب: سالار باباپور شهروند آذربایجانی اهل اورمیه پس از ۵ ماه پیگیری و مجادله حقوقی به وکالت خانم زهرا صمدزاده، توانست برای کودکش با نام ترکی آلپ آسلان شناسنامه بگیرد.
در رای صادره توسط شعبه یازدهم دادگاه صلح شهرستان اورمیه که سالار باباپور یک نسخه آن را در اختیار کمپین #بالامین_آدی قرار داده، آمده است با توجه با اینکه نام انتخابی(آلپ آسلان) حسب تبصره ۱ ماده ۲۰ قانون ثبت احوال، در زمره اسامی زننده و مستهجن یا نامتناسب با جنس نبوده، و از طرفی حسب تبصره ۲ ماده ۲۰ همین قانون، آلپ آسلان از مصادیق نامهای ممنوع شورای ثبت احوال نمیباشد، اداره کل ثبت احوال آذربایجان غربی ملزم به صدور شناسنامه با نام آلپ آسلان برای این کودک میباشد و رای صادره قطعی است.
این کودک در ۱۰ شهریور ۱۴۰۳ متولد شد و والدینش نام آلپ آسلان را برای او انتخاب کردند. آلپ در ترکی به معنای قهرمان و جسور؛ و آسلان به معنای شیر است و آلپ آسلان به معنای «شیرمرد» است. اما مسئولان اداره ثبت احوال اورمیه به بهانه اینکه این نام جزو اسامی مورد تایید ثبت احوال نیست و در «سامانه نام» موجود نیست، از صدور شناسنامه برای آن خودداری کرده بودند.
مخالفت با این نام ترکی در حالی است که سازمان ثبت احوال پیشتر با همین نام برای افراد زیادی شناسنامه صادر کرده است. برای نمونه در سال ۱۴۰۲ خانواده مصطفی عوضپور اهل تبریز پس از ۲۷ مجادله حقوقی، و در سال ۱۴۰۳ خانواده احمد آقایی اهل تبریز پس از ۵ ماه مجادله حقوقی توانستند برای فرزندشان با نام آلپ آسلان شناسنامه بگیرند.
وقتی فردی پس از تحمل مشکلات فراوان، موفق به دریافت شناسنامه با یک نام ترکی میشود، مسئولان سازمان ثبت احوال باید آن نام را از «لیست اسامی ممنوعه» خارج کنند، اما این کار را نمیکنند و وقتی والدین دیگر آن نام را برای نوزادانشان برمیگزینند، مسئولان به بهانه اینکه این نام در «سامانه موجود نیست» و «ممنوعه است» از صدور شناسنامه سر باز میزنند و والدین را مجبور میکنند مراحل دشواری که قبلا دیگران طی کردهاند را آنها نیز طی کنند.