یکشنبه , آوریل 26 2026
azfa

گزارش ویژه CNN از برآوردهای ابتدایی اطلاعاتی از نتایج حمله آمریکا به تأسیسات اتمی ایران

گادتب: بر اساس یک ارزیابی اولیه اطلاعاتی ایالات متحده که توسط 3 نفر از افراد مطلع شرح داده شده است، حملات نظامی ایالات متحده به 3 تأسیسات اتمی ایران در آخر هفته گذشته، اجزای اصلی برنامه اتمی ایران را نابود نکرده و احتمالاً تنها آن را ماه‌ها به عقب انداخته است.

این ارزیابی که قبلاً گزارش نشده بود، توسط آژانس اطلاعات دفاعی، بازوی اطلاعاتی پنتاگون، تهیه شده است. یکی از منابع گفت که این ارزیابی بر اساس ارزیابی خسارات جنگی است که توسط فرماندهی مرکزی ایالات متحده پس از حملات ایالات متحده انجام شده است.

تجزیه و تحلیل خسارات وارده به سایت‌ها و تأثیر حملات بر جاه‌طلبی‌های اتمی ایران در حال انجام است و می‌تواند با دسترسی به اطلاعات بیشتر تغییر کند. اما یافته‌های اولیه با ادعاهای مکرر دونالد ترامپ مبنی بر اینکه این حملات تأسیسات غنی‌سازی اتمی ایران را «به طور کامل و مطلق نابود کرده است»، در تضاد است. پیت هگزت، وزیر دفاع آمریکا، نیز روز یکشنبه گفت که جاه‌طلبی‌های اتمی ایران «از بین رفته است».

2 نفر از افرادی که با این ارزیابی آشنا هستند گفتند که ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران نابود نشده است. یکی از این افراد گفت سانتریفیوژها تا حد زیادی «دست‌نخورده» باقی مانده‌اند.

این فرد افزود: «بنابراین ارزیابی آژانس اطلاعات دفاعی (DIA) این است که ایالات متحده برنامه اتمی ایران را شاید فقط چند ماه، نهایتاً 6 ماه عقب انداخته است.»

دوباره امتحان کنید

ترامپ: پیشنهاد اولیه را رد کردم؛ ظرف ۱۰ دقیقه نسخه «بهتر» آوردند

گادتب: دونالد ترامپ در اظهاراتی درباره روند مذاکرات اعلام کرد که طرف مقابل ابتدا پیشنهادی …

استقرار کم‌سابقه سه گروه ناو هواپیمابر آمریکا در خاورمیانه

گادتب: با ورود ناو هواپیمابر آمریکایی «یواس‌اس جورج اچ. دبلیو. بوش» به خاورمیانه، شمار گروه‌های …