یکشنبه , آوریل 26 2026
azfa

نگرانی گزارشگر ویژه سازمان ملل از «احتمال ناپدیدسازی قهری» در مورد برخی از زندانیان اوین

گادتب: مای ساتو، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر ایران، روز جمعه در پیامی در شبکه ایکس از احتمال «ناپدیدسازی قهری» بعضی از زندانیان سیاسی در زندان اوین از جمله حسین رونقی و برادرش ابراز نگرانی کرد.

او نوشت: «کماکان در حال دریافت گزارش‌هایی هستم مبنی بر وخامت اوضاع زندانیانی‌ که پس از حمله‌ اسرائیل به زندان اوین، به ندامتگاه تهران بزرگ و زندان قرچک منتقل شده‌اند. محل نگهداری برخی از زندانیان اوین همچنان نامشخص است که باعث ایجاد نگرانی در مورد احتمال وقوع ناپدیدسازی‌‌های قهری می‌شود.»

خانم ساتو همچنین یادآوری کرده است:‌ «صدها نفر، شامل کاربران شبکه‌های اجتماعی، روزنامه‌نگاران، مدافعان حقوق‌ بشر و شهروندان خارجی، از جمله افغانستانی، و افراد متعلق به اقلیت‌های اتنیکی و مذهبی، بهایی‌ها، کردها، بلوچ‌ها و عرب‌ها و… به بهانه‌ همکاری یا جاسوسی برای اسرائیل دستگیر شده‌اند.»

او در ادامه به حکومت جمهوری اسلامی هشدار داده است:‌ «دولت‌ها نباید از شرایط پس از درگیری [جنگ] به عنوان فرصتی برای افزایش سرکوب اقلیت‌های اتنیکی و مذهبی و همین طور مخالفان استفاده کنند.»

بعد از آن همچنین کانون نویسندگان ایران روز جمعه در بیانیه‌ای در همین زمینه حکومت جمهوری اسلامی را متهم کرد که «درصدد انتقام‌گیری و کین‌جویی از مخالفان سیاسی و عقیدتی خود در شرایط غبارآلود و نابهنجار فعلی ا‌ست».

دوباره امتحان کنید

سایین میکائیل بی اویتا و سایین سارا خانیم آذرسون سیدنئی‌ده ۲۳ آپریل اوشاقلار گونو تدبیرین‌ده- ویدئو

گادتب: ۲۳ آپرئل اوشاقلار گونو موناسیبتیله آوسترالییانین سیدنئی شهرین‌ده تورک اؤز تشکیلاتی طرفین‌دن تدبیر تشکیل …

ترامپ: پیشنهاد اولیه را رد کردم؛ ظرف ۱۰ دقیقه نسخه «بهتر» آوردند

گادتب: دونالد ترامپ در اظهاراتی درباره روند مذاکرات اعلام کرد که طرف مقابل ابتدا پیشنهادی …