
گادتب: سه تن از فعالان مدنی آذربایجان که برای مشاهده و اطلاع از آخرین وضعیت بحرانی دریاچه اورمیه به این منطقه رفته بودند، صبح سوم مهر ۱۴۰۴ توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از چند ساعت بازجویی آزاد شدند.
به گزارش منابع محلی، کریم اسماعیلزاده، سیامک کوشی و یونس زارعیون هنگام حضور در حاشیه دریاچه اورمیه توسط نیروهای اطلاعاتی بازداشت و به پاسگاه منطقه منتقل شدند.
این افراد که برای بررسی و اطلاعرسانی از آخرین وضعیت دریاچه اورمیه به محل رفته بودند، پس از چند ساعت بازجویی آزاد شدند. با این حال، تلفنهای همراه آنان توسط مأموران توقیف شد.
بر اساس اظهارات فعالان مدنی، مأموران امنیتی در جریان بازجویی اعلام کردهاند که خشک شدن دریاچه اورمیه «ناشی از مسائل جوی و کمبود بارش» است و تهیه عکس و فیلم از وضعیت آن را «تشویش اذهان عمومی» و اقدامی «غیرقانونی» عنوان کردهاند.
ادتاج اتحادیه دمکراتیک ترک آذربایجان جنوبی