
گادتب: علیرضا فرشی فعال حرکت ملی آذربایجان، که روز ۲۲ مهر ۱۴۰۴ از زندان به مرخصی اعزام شده بود، روز چهارشنبه ۳۰ مهر با پایان مدت مرخصی به زندان مرکزی مرند بازگشت.
به گزارش “صفحه اطلاع رسانی عباس لسانی”؛ آقای فرشی روز ۲۹ مرداد ۱۴۰۴ پس از مراجعه به دادگستری شهرستان مرند ، توسط مامورین نیروی انتظامی حهت تحمل دوران محکومیت ۸ ماهه خویش به زندان مرکزی مرند منتقل گردیده بود.
حکم محکومیت ۸ ماه زندان آقای فرشی توسط شعبه ۲۳ دادگاه انقلاب تهران صادرشده و توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران بدون برگزاری جلسه رسیدگی با حضور خود یا وکلایش آقایان اصغر محمدی و وحید امیریان عینا تایید شده بود.
آقای فرشی بارها به روند محاکمه اش در دادسرای بهارستان استان تهران بدلیل ساکن بودن خویش در شهر مرند اعتراض کرده بود و پیش در صفحه اینستاگرامی اش نوشته بود: “با اینکه یک سال است اعتراض میکنم که من ساکن شهرستان مرند استان آذربایجان شرقی هستم و با توجه به مواد قانون آیین دادرسی کیفری حتی اگر اتهامی علیه من وجود داشته باشد شما در شهرستان بهارستان استان تهران حق ندارید به این اتهام در شهرستان و استانی که هیچ نسبتی با آن ندارم و از سال ۱۳۹۹ هیچ رفت و آمد اختیاری به آنجا نداشتهام رسیدگی کنید باز هم در پی صدور کیفرخواست علیه من در شهری با فاصله بیش از هفتصد کیلومتر از محل سکونتم هستند!”
علیرضا فرشی دیزج یئکانلی شامگاه چهارشنبه ۱۹ بهمن ماه ۱۴۰۱ در حالی که سه سال و ۳ ماه از دوران محکومیت چهارسال حبس خود را سپری کرده بود، از زندان اوین آزاد شد.
همچنین این فعال مدنی آذربایجانی روز ۱۳ خرداد ۱۴۰۲ در خصوص محکومیت ۲سال اقامت اجباری، در مطلبی که در صفحه اینستاگرامیاش منتشر کرده، اطلاع داده بود به حکم محکومیت ۲ سال اقامت اجباری تمکین نکرده و به شهر باغملک استان خوزستان باز نخواهد گشت.
آقای فرشی متولد ۱۳۵۷، فارغ التحصیل برنامهنویسی از دانشگاههای صنعتی شریف و تهران، استاد اخراجی دانشگاه بین المللی جلفا، بنیانگذار کمپین هر روستای تورک یک کتابخانه تورکی، عضو بنیاد ملی نخبگان، فرزند فرمانده شهید و متولد مرند از فعالین مدنی شناخته شده در آذربایجان است.
ادتاج اتحادیه دمکراتیک ترک آذربایجان جنوبی