
گادتب: «رقیه علیزاده»، همسر «عباس لسانی»، فعال آزربایجان محبوس در زندان اوین، امروز یکشنبه ۲۵ مردادماه ۱۴۰۵ طی تماس تلفنی از سوی یک مأمور امنیتی به اداره اطلاعات اردبیل احضار شد.
بر اساس گزارشهای دریافتی، علیزاده با غیرقانونی دانستن احضار تلفنی، از مراجعه به اداره اطلاعات خودداری کرده و اعلام کرده است در صورت وجود موضوعی برای پیگیری، باید از طریق ابلاغ قانونی اقدام شود.
احضار همسر عباس لسانی در حالی صورت گرفته که خانواده این فعال آزربایجانی طی ماههای گذشته با فشارها و محدودیتهای مختلف مواجه بودهاند. رقیه علیزاده علیرغم اینکه به بیماری دیابت و تیروئید مبتلاست و از ناراحتی قلبی و فشار مغزی رنج می برد و در سالهای گذشته در کنار همسر خود با فشارهای روحی و اقتصادی ناشی از بازداشتهای مکرر و محکومیتهای قضایی عباس لسانی روبهرو بوده است.
عباس لسانی هماکنون در بند ۷ زندان اوین بهسر میبرد و بیش از ۹ ماه است که بدون امکان آزادی موقت در بازداشت است. وی به همراه یوسف کاری همچنان در وضعیت بلاتکلیف قرار دارد.
همچنین عباس لسانی، علی خیرجو، یوسف کاری و بهزاد دشتی در پروندهای مشترک از سوی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران مجموعاً به ۴۰ سال حبس تعزیری محکوم شدهاند.
احضار رقیه علیزاده در شرایطی که عباس لسانی با حکم سنگین قضایی و محدودیتهای متعدد در زندان مواجه است، نگرانیها درباره تداوم فشارهای امنیتی بر این فعال آزربایجانی و خانواده او را افزایش داده است.
ادتاج اتحادیه دمکراتیک ترک آذربایجان جنوبی