چهارشنبه , سپتامبر 30 2026
azfa

۵ مرداد سالروز شروع اعتراضات ملت تورک آذربایجان به مطلب توهین آمیز “روزنامه طرح نو” به ملت ترک

گادتب: روزنامه “طرح نو” چاپ تبریز در شماره ۸۶۸ به تاریخ ۳۰ تیر ۹۵ در مطلبی با تیتر “هفت خوان رستم” داستانی را از شاهنامه روایت کرده بود که در آن عباراتى توهين آميز نژادپرستانه عليه توركها به کار برده شده بود.

در اين مطلب از زبان پهلوان ایران (گیو) سردار تورانیان (افراسیاب) را (ترک بدبخت گمنام) خطاب میکند و سپس از زبان دیگر پهلوان ایران (رستم) می گوید: “ما تورانیان را مرد نمی دانیم که همه یکسره زنند و تو ای تُرک بد نژاد برای جنگ با مردان ساخته نشده ای برو مانند زنان پنبه و دوک دست بگیر”.

سه‌شنبه ۵ مرداد ۹۵ صدها نفر از شهروندان آزربایجان در اعتراض به «توهین‌های روزنامه طرح‌نو» در شهرهای تبریز، اورمیه در تجمعی مسالمت آمیز شرکت کردند اما این تجمع با دخالت ماموران امنیتی و گارد ویژه به خشونت کشیده شد.

در این تجمع شعارهایی همچون «هارای هارای من تورکم»، «آزربایجان میللتی چکنمز بو ذیللتی» از سوی معترضان سر داده شد.

پنج شنبه ۷ مرداد در شهرهای مختلف آزربایجان از جمله تبریز ، زنجان، مراغه، اورمیه، اردبیل، خوی نیز شاهد تجمع‌های متعدد اعتراضی به این مطلب بودند و تعداد زیادی از فعالین ملی مدنی آزربایجان و شهروندان معترض  بازداشت شدند.

دوباره امتحان کنید

محمد خلیلی، شاعر و نویسنده آذربایجانی اهل همدان درگذشت

گادتب: محمد خلیلی، شاعر، داستان‌نویس، مترجم و عضو کانون نویسندگان ایران، پنجم مهرماه پس از …

چهارمین روز اعتراض کارگران هپکو؛ راهپیمایی به سوی استانداری در اعتراض به توقف تولید و حقوق معوق- ویدئو

گادتب: اعتراضات کارگران شرکت هپکو اراک روز چهارشنبه وارد چهارمین روز شد. کارگران پس از …

دیدگاهتان را بنویسید