یکشنبه , اکتبر 25 2026
azfa
تازه ها

ابراهیم رشیدی: دو بیت شعر ترکی بر سر اعلامیه کسی که از ترک بودن بیزار بود

گادتب: دکترجعفر جمشیدی‌راد؛ استاد علوم سیاسی دانشگاه آزاد تبریز و یکی از دوستان و هوادارن سیدجواد طباطبایی درگذشت.

 دکتر جمشیدی‌راد براین باور بود که اصلا در ایران چیزی به نام قومیت یا ملیت یا اقلیت وجود ندارد و همه گروه‌هایی که با این عناوین از آنها یاد می‌شود حتی عرب‌ها و ترک‌ها نیز آریایی‌هایی هستند که تحت تاثیر اقوام مهاجم قرار گرفته‌اند. این استاد علوم سیاسی بحث محروم بودن مناطق مرزی را نیز دورغ و فضاسازی رسانه‌ها می‌دانست و می‌گفت که شهرهای مرند و مراغه توسعه یافته‌تر و پیشرفته‌تر از اراک و قم‌اند و در مورد بلوچستان هم ادعا می‌کرد که دولت تاکید ویژه‌ای برای پیشرفت آن منطقه دارد ولی مردم محلی استقبال نمی‌کنند.

او به مانند سایر دوستان ایرانشهری‌اش از بیان اظهارات نژادپرستانه در دانشگاه و مطبوعات نیز ابایی نداشت. اگر دانشجویی در کلاس‌های درس وی ترکی صحبت می‌کرد، ایشان با عصبیت خاصی به او می‌گفت: «برو دهانت را آب بکش، کلاس من جای ترکی بازی نیست.»

دکتر جمشیدی‌راد گسترش روز افزون هویت طلبی ترکی را با دقت رصد کرده و اذعان می‌کرد که ترکگرایان بسیار بیش از آنی هستند که تصور می‌شود و آنها از ترس سرکوب حکومتی در خفا پیش می‌روند و می‌گفت که امثال من در حال خفه شدن هستیم.

این گفته‌ای دکتر جمشیدی‌راد پربیراه نبوده است زیرا خانواده خود وی  تاثر و اندوه خود از درگذشت پدرشان را با نوشتن دو بیت شعر ترکی  بر سر اعلامیه ترحیم ایشان ابراز نموده‌اند.

دوباره امتحان کنید

ادعای دیدار مجتبی خامنه‌ای با جلاد خود محسنی اژه‌ای و تأکید بر «اجرای قاطع احکام»

گادتب: رسانه‌های ایران روز شنبه دوم آبان از دیدار مجتبی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، با …

دومین سال سپری تولد سالار طاهر افشار در زندان إوین؛ دلنوشته‌ خانواده‌ مبارز ملی آزربایجان

گادتب: دومین سال است که سالار طاهر افشار مبارز ملی آزربایجان تولد خود را در …

دیدگاهتان را بنویسید