دوشنبه , دسامبر 30 2024
azfa
تازه ها

نگاهی به خرید جنگنده پاکستانی از سوی آذربایجان

گادتب: مهمان نوروزف وابسته نظامی سفارت جمهوری آذربایجان در پاکستان در دیدار خود با جمعی از اصحاب رسانه ابراز داشته است که جمهوری آذربایجان در حال مذاکره با پاکستان برای خرید جنگنده های JF Block 3  می باشد.

پی نوشت و تحلیل کوتاه:

 موضوع خرید جنگنده های JF از پاکستان در حول و حوش جنگ دوم قره باغ مطرح شده بود و مدتی است که در سکوت رسانه ای به سر می برد. اگرچه که رقم مشخص و اعلام شده از سوی مقامات جمهوری آذربایجان یا پاکستان وجود ندارد اما رقمی مانند ۲۴_۴۰ مورد گمانه‌زنی رسانه‌ها بوده است. این جنگنده حاصل همکاری مشترک چین و پاکستان بوده و طرح ساخت و توسعه آن از سال ۲۰۰۱ ادامه داشته است و پاکستان مجوز صادرات آن را دارد می‌توان با توجه به روابط صمیمی این کشور با جمهوری آذربایجان و ترکیه می توان انتظار داشت که این خرید مهم نظامی صورت گیرد.

《 نگاهی به جنگنده JF Block 3》

 این جنگنده که برای اولین بار در اواخر سال ۲۰۱۹ پرواز رسمی خود را انجام داده و وارد ذخیره‌گاه ارتش پاکستان شد ادامه و نسخه بروز رسانی شده نسخه بلوک ۱ و بلوک ۲ می باشد‌. نسخه اولیه این جنگنده که به عنوان پاسخی از سوی پاکستان به جنگنده Tejas ساخت هند تلقی می شود در کنار قابلیت های نسبی خود, از مشکلات فراوانی مانند عدم قابلیت سوخت رسانی هوایی و همچنین مشکلات عدیده در سیستمهای راداری و شلیک موشک رنج می برد. اما در نسخه های جدیدتر آن به ویژه در بلوک ۳، این مشکلات تماما رفع شده و می‌توان آن را یکی از جنگنده‌های صاحب نام و خوش آتیه در کلوب جنگنده‌های نسل ۴ و ۴ پلاس دانست. این جنگنده که از موتور روسی بهره می برد می تواند با سرعت ۲۱۰۰ کیلومتر در ساعت پرواز کند و با نصب موشک‌های هوا به هوای مدرن ساخت چین موسوم به PL 10, قابلیت نبرد هوایی آن افزایش چشمگیری داشته است. شایان ذکر است که سیستم های راداری و هدف‌گیری به کار رفته در این جنگنده هماهنگ و همتراز با جنگنده نسل ۵ J20 چینی می باشد و موتور به کار رفته در آن نیز در جنگنده های میگ ۳۵ روسیه نیز به کار گرفته شده است.

برخی از صاحب نظران حوزه تسلیحات بر این باورند که جنگنده مذکور را که به لحاظ طراحی شباهت‌هایی نیز با جنگنده اف ۱۶ ساخت آمریکا دارد را می توان با نسخه اف ۱۶ Block 50 مقایسه کرد و فاصله زیادی با نسخه به روز رسانی شده اف ۱۶ یعنی وایپر (Block 70) دارد. جالب اینجاست که ترکیه نیز وارد عرصه توسعه این جنگنده شده است و هم اکنون این جنگنده از سیستم آتشباری  ساخت شرکت آسلسلان ترکیه بهره می برد.

 در صنعت نیروی هوایی مدرن, نیاز اساسی جنگنده ها سیستم های راداری و موشک های هوا به هوا هستند. درصورت خرید جمهوری آذربایجان از پاکستان، انتظار می‌رود این سیستمها در کنار کیت نگهداری ارائه شده از سوی شرکت سازنده، با موشکهای هوا به هوای ساخت ترکیه ( نسخه گوکدوغان و بوزدوغان) و همچنین اسرائیل نیز تجهیز شوند و در صورت خرید، نقش مهمی در بدنه نیرو هوایی جمهوری آذربایجان به لحاظ برتری هوایی ایفا خواهند کرد.

مطالعات اوراسیا خاور میانه

دوباره امتحان کنید

کمکهای ۲۰۰ تنی انساندوستانه آذربایجان به سوریه ارسال شد

گادتب: امروز بیست‌ونهم دسامبر سال ۲۰۲۴ با موافقت الهام علی اف، رئیس جمهور آذربایجان، کاروان …

سایین اژدر بی تاغی‌زاده و سایین محمودعلی بی چهرگانلینین «تبا تی وی«ده “موللا رئژیمی دئوریلدیک‌دن سونرا گونئی آذربایجانین طالعیی نئجه اولاجاق؟” موضوعسون‌دا چیخیشلاری- ویدئو

گادتب-نین مطبوعات مرکزینه داخیل اولان معلوماتا گؤره، گونئی آذربایجان دئموکراتیک تورک بیرلیگی (گادتب) باشقانی سایین …