شنبه , می 18 2024
azfa

مقاله روزنامه فیگارو در رابطه با دیپلماسی اردوغان و جایگاه ترکیه در صحنه بین‌المللی

گادتب: در مقاله روزنامه فیگارو، در مورد نقش میانجی ترکیه در جنگ روسیه و اوکراین، آمده است: “این دستاورد دیپلماتیک نشان‌دهنده سیاست خارجی صلح‌آمیز و بسیار فعال‌ ترکیه که ششمین شبکه بزرگ سفارتی در جهان را دارد، می‌باشد.”

موضع فعال اخیر سیاست خارجی ترکیه تحت رهبری رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه در روزنامه فیگارو، در مقاله‌ای با تیتر “چگونه دیپلماسی اردوغان ترکیه را در صحنه بین المللی ضروری کرد؟” مورد بررسی قرار گرفت.

در این مقاله آمده است که درگیری در اوکراین باری دیگر موضع سیاست خارجی ترکیه که در شرق، غرب و جهان عرب مورد ستایش قرار گرفته است را ارتقا داد.

در این مقاله ضمن ابراز اینکه ترکیه میزبان مذاکرات صلح برای پایان جنگ روسیه و اوکراین بود خاطرنشان شد که در نتیجه تلاشهای ترکیه و با میانجیگری سازمان ملل متحد، در پایان ماه جولای توافقی میان طرفین جنگ حاصل شده و امکان ازسرگیری صادرات غلات فراهم گردید.

همچنین در این مقاله آمده است که اردوغان، رئیس جمهور ترکیه روز پنجشنبه در اوکراین به گرمی با ولادیمیر زلنسکی دست داد و چندی پیش در روسیه با ولادیمیر پوتین دیداری طولانی به مدت چهار ساعت داشت.

در مقاله‌ فیگارو آمده است که روابط پس از سال‌ها کینه بین ترکیه و اسرائیل دوباره برقرار شد و ترکیه نیز در مورد ایران، لیبی، سوریه یا اوکراین به کشوری ضروری بخصوص در شرایطی که نیاز به مذاکره می‌باشد، تبدیل شده است.

در این مقاله با اشاره به اینکه “دیپلماسی عادی سازی کاملا ثمربخش شده است” و ضمن اشاره به اینکه اردوغان در خصوص روند عادی سازی روابط میان ترکیه و ارمنستان نیز اقداماتی انجام داده است، گفته شد: “این دو کشور که مرزهای مشترک آنها نزدیک به 30 سال است بسته شده است، در ماه‌های اخیر گام‌های خود در جهت عادی سازی روابط را افزایش داده‌اند. تحریم محصولات ترکیه از طرف ارمنستان برداشته شده و نمایندگان ویژه‌ای برای گفتگوهای جدید منصوب شده‌اند.”

در مقاله این جملات نیز جای گرفت: “اردوغان در حال تبدیل ترکیه به ویژه در زمینه گاز، به عنوان یک سکوی مرکزی بین غرب و روسیه است، زیرا هیچ یک از تحریم های اقتصادی اعمال شده توسط متحدان اوکراین را اعمال نمی کند. در دیدار اردوغان و پوتین در روز 5 آگوست در سوچی، اعلام شد که “روابط تجاری” بین دو کشور به عنوان آخرین نشانه “دوستی” تقویت خواهد شد.”

در این مقاله که در آن به این نکته که ترکیه وارد روند عادی سازی مجدد روابط با کشورهای عربی نیز شده است، اشاره شد، اعلام گردید: “عادی سازی روابط ترکیه با همه اطرافش به ویژه در جناح شرقی با امارات متحده عربی و عربستان سعودی یک موفقیت است.”

دوباره امتحان کنید

ترکیه در سال 2026 صاحب ناوگان هوایی جنگ الکترونیک تخصصی می شود

گادتب: به گزارش مرکز گادتب، ترکیه در سال 2026 صاحب ناوگان هوایی جنگ الکترونیک تخصصی …

آغ‌بولاق سلماس آخرین قربانی سیاست صدساله حذف هویت تورکی آذربایجان؛ مردم منطقه با مخدوش کردن تابلو روستا خواستای بازگردانده شدن نام تورکی هستند

گادتب: به گزارش مرکز گادتب، جوانان تورک آذربایجان ساکن سلماس آذربایجان غربی، دیروز ۲۸ اردیبهشت …