گادتب: به گزارش مرکز خبر گادتب، دریاچه اورمیه در شرایط بدی قرار گرفته است و به نفس نفس افتاده است در این رابطه سخن زیاد گفته شده است و دولت فعلی و دولتهای قبلی هم اقدامات زیادی انجام دادهاند ولی تا منابع آب حوزه آبریز دریاچه اورمیه درست مدیریت نشود این مشکل حل نخواهد شد و تا منابع آب جدید برای آن فکر نشود این بحران رفع نخواهد شد، برای هر دو راهکارهای مختلف اندیشیده شده است که باید اجرایی شود.
سیدمحمدرضا میرتاج الدینی نماینده مردم تبریز و آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی این مطلب را در نشست علنی امروز (چهارشنبه ۲۹ شهریورماه) مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور خود، گفت.
وی تصریح کرد: در اقدام فوری همانطور که دولت قول داده است آب کانال و تونلی که در کانی سیب ایجاد کرده است به طرف دریاچه اورمیه هر چه زودتر رهاسازی کند.
این نماینده مجلس یازدهم، افزود: در اقدام بلند مدت اصلاح الگوی کشت و جلوگیری از چاههای غیرمجاز که متاسفانه بیش از ۷۰ هزار چاه غیرمجاز در حوزه آبریز دریاچه اورمیه وجود دارد، باید تعیین تکلیف شود.
میرتاجالدینی بیان کرد: اما یک راه حل مهم دیگر که مورد مطالعه دقیق قرار گرفته است انتقال آب از دریاچه وان ترکیه به دریاچه اورمیه است، این طرح در چهار دانشگاه تبریز، اورمیه، سوییس و دانشگاهی در هلند مورد مطالعه قرار گرفته و از جهت محیط زیستی و سایر جهات مورد تایید قرار گرفته است.
وی افزود: تفاوت ارتفاع دریاچه وان تا اورمیه ۴۰۰متر است و این راه در فاصله حدود ۱۵۶ کیلومتر به صورت ثقلی قابل جریان میتواند باشد که فقط نیاز به لوله گذاری دارد و در مسیر نیروگاههای آبی و تاسیس آن و تامین هزینه آن امکانپذیر است.
میرتاجالدینی عنوان کرد: شرکتهای بخش خصوصی چه در ایران چه در ترکیه اعلام آمادگی کردهاند و این طرح برد برد هم برای ایران و ترکیه هم هست و امیدواریم دولت که مطالعاتی را در این رابطه شروع کرده به صورت جدی این کار را دنبال کند.
اما میرتاجالدینی توضیح نداد که با اجازه چه کسی و کدام کشوری می خواهد آب دریاچه وان را به دریاچه اورمیه سرازیر کند. مشخص نیست که او با طرح این پروژه غیرمنطقی و غیر ممکن چه اهدافی را دنبال می کند.