شنبه , مارس 29 2025
azfa
تازه ها

ممانعت اداره ثبت احوال شهریار تهران از صدور شناسنامه برای یک کودک با نام ترکی آرکا

گادتب: اداره ثبت احوال شهرستان شهریار استان تهران از صدور شناسنامه برای یک کودک آذربایجانی با نام ترکی آرکا خودداری می‌کند و والدین این کودک را با مشکلات زیادی مواجه کرده است.

عادل آقازاده پدر این کودک به کمپین #بالامین_آدی گفت: «پسرم در ۱۲ شهریور ۱۴۰۳ در شهریار به دنیا آمد و ما نام آرکا را برایش انتخاب کردیم. «آرکا» در ترکی به معنای «حامی، پشتیبان و مرد روزهای سخت» است. اما مسئولان اداره ثبت احوال شهریار گفتند چون این نام در «سامانه انتخاب نام» وجود ندارد، «غیرمجاز» و «بیگانه» است و برای آن شناسنامه صادر نمی‌کنند. در حالی که قبلا با این نام برای افراد زیادی نام شناسنامه صادر شده و ما توانستیم با یکی از این خانواده‌ها تماس برقرار کنیم.

آنها که در سال ۱۳۹۸ در تبریز برای کودکانشان با نام آرکا شناسنامه گرفته‌اند، تصویر شناسنامه فرزندشان را در اختیار ما قرار دادند و ما به اداره ثبت احوال ارائه کردیم، ولی مسئولان گفتند در آن زمان مشکلی برای این نام وجود نداشت اما الان برای ثبت آن باید مجوز بگیرید! در حالی‌که مسئولان هیچ دلیل قانع‌کننده‌ای برای مخالفت با این نام ترکی ندارند.

از طریق «سامانه سهیم» هم اعتراض کردیم که این سامانه هم نام آرکا را رد کرد. چندین بار هم به «کمیته انتخاب نام» در تهران مراجعه کردم اما آنها هم با این نام مخالفت کردند. انتخاب نام برای کودک ابتدایی‌ترین حق والدین است اما ما را از این حق محروم کرده‌اند و ما مجبور شدیم وکیل بگیریم و با طرح شکایت در دادگاه حقوق‌مان را پیگیری کنیم.»

علاوه بر مورد فوق، اداره ثبت احوال تبریز هم ۶ ماه است از صدور شناسنامه برای یک کودک آذربایجانی با نام ترکی آرکا خودداری می‌کند و خانواده حسن رزمی را با مشکلات زیادی مواجه کرده است.

وقتی فردی پس از تحمل مشکلات فراوان، موفق به دریافت شناسنامه با یک نام ترکی می‌شود، مسئولان سازمان ثبت احوال باید آن را از «لیست اسامی ممنوعه» خارج کنند، اما این کار را نمی‌کنند و وقتی والدین دیگر آن نام را برای نوزادانشان برمی‌گزینند، به بهانه اینکه در «سامانه موجود نیست» و «ممنوعه است» از صدور شناسنامه سر باز می‌زنند و والدین را مجبور می‌کنند مراحل دشواری که قبلا دیگران طی کرده‌اند را آنها نیز طی کنند.

دوباره امتحان کنید

رئوف حکمت دوست: ملت تورک آزربایجان باید بزودی برای دفاع از خاک خود آماده شوند

گادتب: قیام دوم فروردین نقطه عطفی در تاریخ مبارزاتی آزربایجان جنوبی، به‌ویژه در غرب آزربایجان، …

پادشاه-دانشمندِ تورک: اولوغ‌بیگ (اولو بیگ) /اُلُغ‌بیگ

گادتب: اولوغ‌بیگ(۱۳۹۴–۱۴۴۹ میلادی) ، با نام اصلی میرزا محمد تراغای بن شاهرخ، از پادشاهان تیموری …