پنج‌شنبه , آوریل 17 2025
azfa

آیا پروژه «ترکیه بدون ترور» وارد مرحله «عملی» می‌شود؟!

گادتب: بعد از دیدار رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه با هئیت حزب دم (حزب دموکراسی و برابری خلق‌ها) که حزب کردهای ترکیه می‌باشد، روند موسوم به «ترکیه بدون ترور» وارد مرحله «عملی» خواهد شد و در این راستا قدمهای سیاسی و حقوقی برداشته خواهد شد.

منابع غیر رسمی نزدیک به دولت ترکیه و حزب دم برخی از سرفصلهای اقدامات عملی را که در قالب یک «نقشه راه مورد توافق طرفین» انجام خواهد گرفت، چنین برشمرده اند؛

وزارت دادگستری ترکیه برخی تغییرات قانونی برای تسهیل روند را اعلام خواهد کرد. در این راستا عبدالله اوجالان خواهد توانست از قانون «حق امید» استفاده کند. پیشتر دولت باغچه‌لی رهبر حزب حرکت ملی‌گرای ترکیه گفته بود در صورت ترک سلاح پ‌ک‌ک اوجالان خواهد توانست از این حق استفاده کند. در این قالب احتمالاً وی به حبس خانگی منتقل شده و به امکان ارتباطات آزاد دست خواهد یافت.

قانون مبارزه با ترور و قانون مجازات تغییر خواهد کرد و در این راستا پیش‌بینی می‌شود برخی زندانیان سرشناس مانند صلاح‌الدین دمیرتاش، فیگن یوکسک‌داغ و دیگران آزاد شوند. همچنین در نتیجه یک عفو عمومی کادرهای پ‌ک‌ک که در عملیات مسلحانه شرکت نکرده اند خواهند توانست در ترکیه وارد روند مبارزات سیاسی شوند.

در پارلمان نیز کمیسیونی برای هدایت روند مذکور تشکیل خواهد شد و این کمیسیون اقدامات بعدی در راستای دمکراتیک سازی فضای سیاسی ترکیه را پیش خواهد برد.

آگاهان معتقند فراخوان ترک سلاح اوجالان و توافق دولت ترکیه با پ‌ک‌ک در اصل بخشی از یک توافق بزرگ‌تر ترکیه با دولت آمریکاست که با تحولات خاور میانه‌ مرتبط می‌باشد.

دوباره امتحان کنید

تعدادی بلاگر در اردبیل بازداشت شدند

گادتب: معاون دادسرای عمومی و انقلاب اردبیل از بازداشت چند شهروند به دلیل آنچه «هنجارشکنی …

«عظیمی‌قدیم» به اعتصاب غذای خود پایان داد

گادتب: «عبدالعزیز عظیمی‌قدیم» فعال آزربایجانی محبوس در زندان اوین به اعتصاب غذای خود پایان داد …