پنج‌شنبه , اکتبر 29 2026
azfa
تازه ها

انتشار کتابچه‌ «آزربایجانیمیز» به مناسبت «روز جهانی زبان مادری» و پخش آن در شهرهای آزربایجان‌جنوبی

گادتب: به گزارش مرکز خبر گادتب، کتابچه‌ای به مناسبت ۲ اسفند(۲۱ فوریه) «روز جهانی زبان مادری» انتشار و پخش گردید.

فعالین آزربایجانی با توجه به اهمیت زبان مادری، از چند روز پیش اقدام به تهیه کتابچه‌ای با عنوان «۲ اسفند(۲۱ فوریه) دونیالیق آنا دیلی گونو» به صورت گسترده در اکثر شهرهای آزربایجان‌جنوبی پخش کرده و در حال پخش می‌باشد.

کتابچه‌‌ی «آزربایجانیمیز» در ۲۰ صفحه از سوی فعالین آزربایجانی انتشار یافته و شامل مطالبی از جمله:

– «دونيا آنا دیلی گونو هاردان، ندن ياراندي، ياييلدي؟ هاچاندان ده‌ير وئريلدي؟»

– «لاتين آلفابئسيني يارادانلار تورکلرديرلر»

– «يئني دونيادا اؤندرلريميز لاتين اليفباسيني سئچديلر»

– «فارس ايستعمارينين دیل‌لره باخيشي و فارسجا ديلي»

– «ديليميز بيزه اؤزگورلوک(ايستيقلال) گتيرندير» و … می‌باشد.

گفتنی است، روز ۲۱ فوریه از طرف یونسکو به عنوان روز جهانی زبان مادری نامگذاری شده‌است. نامگذاری این روز در کنفرانس عمومی یونسکو در سال ۱۹۹۹ به منظور کمک به تنوع زبانی و فرهنگی انجام شده‌است. مجمع عمومی سازمان ملل متحد نیز به دلیل اهمیت زیاد آن، سال ۲۰۰۸ را سال جهانی زبان‌ها اعلام کرد.

دلیل نامگذاری روز جهانی زبان مادری از زمانی آغاز شد که در سال ۱۹۵۲ دانشجویان دانشگاه‌های مختلف شهر داکا پایتخت امروزی کشور بنگلادش که در آن زمان پاکستان شرقی نامیده می‌شد و هنوز مستقل نشده بود، از جمله دانشجویان دانشگاه داکا و دانشکده پزشکی آن تلاش جهت ملی کردن زبان بنگالی به عنوان دومین زبان پاکستان (در کنار زبان اردو) تظاهرات مسالمت آمیزی در این شهر براه انداختند. به دنبال این حرکت دانشجویان، پلیس به آنها تیراندازی کرده عده‌ای از آنها را کشت.

بعد از استقلال بنگلادش از پاکستان و به درخواست این کشور، برای اولین بار سازمان یونسکو در ۱۷ نوامبر سال ۱۹۹۹ روز ۲۱ فوریه (برابر با دوم و گاهی سوم اسفند) را روز جهانی زبان مادری نامید و از سال ۲۰۰۰ این روز در بیشتر کشورها گرامی داشته می‌شود و برنامه‌هایی در ارتباط با این روز برگزار می‌گردد.

به امید روزی که هر فردی بدون دغدغه‌ی خاطری بتواند به زبان مادری خویش بنویسد و بخواند.

 

دوباره امتحان کنید

بازیکنان کشورهای جهان تورک در لیگ‌های یکدیگر، بازیکن خارجی محسوب نخواهند شد

گادتب: کورشاد زورلو، معاون رئیس حزب عدالت و توسعه تورکیه و مسئول روابط این حزب …

انتقال عبدالعزیز عظیمی قدیم فعال حرکت ملی آذربایجان به بند ۲۰۹ زندان اوین

گادتب: عبدالعزیز عظیمی قدیم، فعال آذربایجانی، در ادامه فشارهای امنیتی و قضایی علیه فعالان حرکت …

دیدگاهتان را بنویسید