یکشنبه , آوریل 26 2026
azfa

گروهی‌ از فعالین مدنی آذربایجانی با‌ ثبت گرافیتی مرتضی پروین هنرمند و فعال آذربایجانی خواستار آزادی وی از بازداشتگاه‌ اوین شدند

گادتب: روز چهارشنبه ۹ اسفند ماه ۱۴۰۲ گروهی از هنرمندان و فعالین مدنی بارثبت‌ گرافیتی مرتضی پروین‌ جدا‌ با‌ هشتک‌ #مرتضی_پروین  خواستار آزادی این‌ هنرمند آذربایجانی‌ که‌ در پنجمین‌ روز‌ از‌ اعتصاب‌ غذای‌ خود‌ در‌ بند قرنطینه زندان‌ اوین است شدند.

مرتضی‌ پروین‌جدا‌ هنرمند حوزه تجسمی «نقاش، کالیگراف»، پرفورمر و فعال‌ حرکت ملی آذربایجانی ساکن‌ شهرستان اردبیل است که پیش‌ از این‌ نیز‌ بارها‌ سابقه‌ بازداشت، زندان، احضار‌ و‌ تهدید‌ تلفنی‌ را در سابقه‌ی خود دارد‌ که از آن جمله میتوان به بازداشت این هنرمند آذربایجانی در زمان اعتراضات به خشک شدن دریاچه اورمیه در سال ۱۳۹۰، توهین‌ برنامه‌ فیتیله‌ در آبان‌ ماه سال ۱۳۹۴، مراسم سالانه قلعه بابک در سال ۱۳۹۷، تجمع حمایت از آزادسازی قره باغ اشغالی در‌ پارک جیرال اردبیل در سال ۱۳۹۹ و در آخرین مورد در جریان اعتراضات آبان سال ۱۴۰۱ بازداشت و پس از مدتی باو تودیع قرار وثیقه آزاد شده بود.

این فعال ملی همچنین در یک اقدام اعتراضی نسبت به حکم شلاق صادره علیه خود در سال ۱۳۹۷ مقاومت کرده و به دلیل غیرانسانی بودن حکم شلاق مانع اجرای حکم شده بود که پس از درگیری و مجروح شدن وی مامورین امنیتی از اجرای حکم منصرف شده بودند.

دوباره امتحان کنید

سایین میکائیل بی اویتا و سایین سارا خانیم آذرسون سیدنئی‌ده ۲۳ آپریل اوشاقلار گونو تدبیرین‌ده- ویدئو

گادتب: ۲۳ آپرئل اوشاقلار گونو موناسیبتیله آوسترالییانین سیدنئی شهرین‌ده تورک اؤز تشکیلاتی طرفین‌دن تدبیر تشکیل …

ترامپ: پیشنهاد اولیه را رد کردم؛ ظرف ۱۰ دقیقه نسخه «بهتر» آوردند

گادتب: دونالد ترامپ در اظهاراتی درباره روند مذاکرات اعلام کرد که طرف مقابل ابتدا پیشنهادی …