گادتب: محمد تمدن در سال ۱۲۸۰ شمسی کتابفروشی تمدن را با کمک های فکری به پدرشان ساماندهی کردند. این کتاب فروشیگویا قبلا در بازار قدیمی اورمیه بوده که در حملات روسها و آتش سوزی ایجادی روسها آسیب فراوان دید. بعدها با کشیده شدن خیابان امام کنونی به خیابان امام منتقل گردید. این کتابفروشی شامل شش دهنه مغازه بود و بنا به گفته صاحب انتشارات امیر کبیر در بازدید خود از ارومیه و کتابفروشی تمدن اظهار می دارند که در هیچ کدام از شهرستان های ایران کتابفروشی به این بزرگی ندیده اند .
این کتابخانه در طی سالهای بعد با فراز و نشیبهایی روبرو شد و با گذشت زمان نه تنها در اورمیه بلکه کل آذربایجان شیفتگان هنر و علم و ادبیات را به خود می کشاند.
در زمان حکومت فرقه دموکرات آذربایجان از محمد تمدن درخواست گردید تا لیست کتب را قبل از فروش به اداره فرهنگ آن زمان ارسال نموده و مجوز فروش بگیرد:
« آرم شیر و خورشید تاریخ ۱۹/۱۲/۲۴
آذربایجان ملی حکومتی نمره ۱۴۱۶۱
معارف و اوقاف وزارتی
ارومیه و تابع شهرلرین معارف و اوقاف اداره سی
شعبه:تفتیش
آقای تمدن کتابخانه سی مدیری
بویله کی مشاهده اولونور بعضی کتابخانه لر طرفیندن کیتابلار و یا مجموعه لر ساتیلیر کی معارف اداره سی اونلارین ساتماقیله موافق دگیل. لازیمدیر بوندان سونرا هر گونه کتاب و یا مجموعه و یا تألیفه و یا مجله او کتابخانه یه یئتیشسه فورتیله بیر نسخه معارف اداره سینه گونده ریب و ساتماق اجازه سینی تقاضا ائدیب و بو اداره نین موافقتنی اعلام اولمامیش ساتماقدان خود دارلیق ائده سیز اگر بیر کتابخانه ده ن بو دستورین مخالفی مشاهده اولونا مدیری شدیداً مسئول و کتابخانه باغلاناجاق.
اورمیه و تابع شهرلرین معارف رئیسی- شکیبا
۲۹/۱۲/۲۴»
این کتابفروشی تا زمان فوت ایشان یعنی ۱۳۵۵ پابرجا بود تا اینکه کتابفروشی به مدیریت دامادشان مرحوم مومن زاده اداره گردید. تا اواخر دهه ۷۰کتابفروشی مومن زاده پابرجا بود که با فوت ایشان کتابفروشی تمدن کلا تعطیل شد.